A vasutasnapig fizetnek

iho   ·   2013.07.08. 19:21
A vasutasok 2013-as egyszeri bérkifizetéséről állapodott meg a MÁV Zrt. és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ). A megállapodás révén a MÁV Csoport munkavállalói a vasutasnapig fejenként bruttó 25 ezer forinthoz jutnak. A bérintézkedés fedezetéül a vasúttársaság 2013-as várható bérmegtakarítása és a csoportszinten kedvező 2012-es gazdálkodási eredmények szolgálnak.

A megállapodás szerint, a MÁV Zrt.-nél és a teljes körű konszolidációjába bevont leányvállalatainál, valamint a MÁV Kert Kft.-nél és a MÁV Vasútőr Kft.-nél a bérkifizetés csak azokat a munkavállalókat illeti meg, akiknek a munkaviszonya az érintett vállalatoknál 2013. január 1-től 2013. július 1-ig folyamatosan fennállt, és nem tartoznak a vállalatnál működtetett prémiumrendszer hatálya alá.

A vasúttársaság és a szakszervezetek között megkötött megállapodás alapján a kifizetés a vasutasnapig, azaz július 12-ig megérkezik a munkavállalók számláira. A Vasutas Szakszervezetek Szövetségén kívüli érdekképviseleti szervezetekkel kedden írja alá a megállapodást a MÁV Zrt., egyúttal vasúttársaság folytatja a bérfejlesztésre irányuló tárgyalást a vasutas szervezetekkel.

Kapcsolódó hírek