A vég kezdete

iho   ·   2016.05.10. 18:45
svtorony1_80

Az éjfélkor induló vágányzárban történik meg az egyik legbonyolultabb lépés, az új biztosító-berendezés indítása a székesfehérvári vasútállomás átépítésében. A munkálatokról részletesen is beszámolunk majd, most koncentráljunk az irányítótoronyra. A vasútbarátok, a jellegzetes, itthon egyedülálló épület kedvelői hiába küzdöttek az életben maradásáért, nincs kegyelem. A péntek éjjelig tartó teljes vágányzárban le fogják bontani, kell a hely a nagysebességű kitérőknek.

Amelyek aztán két év múlva a hazai viszonyokat ismerve jó, ha 80-nal járhatóak lesznek...

Daruval emelik le a biztosítóberendezést. Jermann Miklós felvétele az irányítótoronyból készült!

Az irányítótorony felszereléseit már elkezdték kipakolni, kedden a biztosító-berendezés tartozékait daruval emelték ki a toronyból. Alatta pedig már ott parkol a bontást végző szörnyeteg.

Nemsokára hozzálát a torony elfogyasztásához a gépezet (Vörös Attila felvétele)

A toronnyal kapcsolatban nagyon sokmindent megtudhatnak az építésétől a bontásáig, ha felkeresik a neki szentelt Facebook-oldalt!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek