A Volán társaságok felkészültek a téli időjárásra

MTI   ·   2012.02.03. 10:26

A Volán társaságok már ősszel, az úgynevezett téli felkészítés keretében előkészíttették autóbuszaikat a téli időjárási körülményekre – közölte a Volán pénteken.

Mivel a várható időjárási viszonyok az ország területén jelentősen eltérhetnek, így a társaságok az előrejelzések szerint készülnek, illetve készültek fel a helyi, esetleges rendkívüli viszonyokra – olvasható a közleményben.

Mint írták, az autóbuszmotorok üzembiztos működése érdekében a Volán társaságok mély dermedésű gázolajat, illetve dermedésgátló adalékot használnak.

A tájékoztatás szerint a Volán minden megyében szoros kapcsolatot épített ki a közútkezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. szervezeteivel, és folyamatos az egyeztetés az utak járhatóságáról, állapotáról.

Jelentős késésekre csak az időjárási és útviszonyok, illetve az esetleges balesetek miatti útlezárások következtében lehet számítani - közölte a Volán, amely azt tanácsolja a feltétlen utazni szándékozóknak, hogy elsősorban a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe úti céljuk elérése érdekében.

Kapcsolódó hírek