A Vörös-tengerbe zuhant egy amerikai katonai helikopter

MTI/iho   ·   2013.09.23. 09:12

A szerencsétlenség érintettje a HSC-6 (Helicopter Sea Combat Squadron) helikopterszázad egyik MH-60S Knighthawk típusú helikoptere, amely az amerikai haditengerészet egyik legkorszerűbb, irányított rakétákkal felszerelt rombolóosztályához tartozó USS William P. Lawrence-en teljesített szolgálatot – olvasható a bahreini központú 5. flotta közleményében.

A legénység utáni kutatásban repülőgépek és kisebb hajók is részt vettek. A baleset oka még ismeretlen, kivizsgálására nyomozás indult. Az öt főből hármat a tengerből mentettek ki, állapotuk stabil. A kutatás továb folyik a személyzet további két tagja után.

A USS William P. Lawrence romboló egyike a Vörös-tengeren tartózkodó USS Nimitz atommeghajtású repülőgép-hordozót kísérő öt hajónak, amelyek csak a parancsra várnak, ha esetleg szükség volna rájuk egy esetleges Szíria elleni katonai csapásnál.

A Nimitz eddig az Indiai-óceánon tartózkodott, néhány héttel ezelőtt vezényelték az Arab-tengerre. Az Indiai-óceánon felváltotta volna a Truman repülőgép-hordozó, de úgy döntött a katonai vezetés, hogy az is maradjon az Arab-tengeren, növelendő az amerikai jelenlétet a Perzsa-öböl térségében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek