A Waberer’s hozhatja létre a Magyar Posta új logisztikai központját

iho   ·   2024.09.13. 08:30
waberers

A zöldmezős beruházással elkészülő, 25 ezer négyzetméter összterületű létesítményt várhatóan 2026 első negyedévében adják majd át.

Komoly beruházást nyert el a Waberer’s Csoport nemrég elindult logisztikai ingatlanfejlesztési üzletága: a Magyar Posta új csomaglogisztikai központjának kialakítására szóló tenderén a Waberer’s International száz százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, a WPL-Log Zrt. lett a befutó. A Budapesti Értéktőzsdén Prémium kategóriájában jegyzett Waberer’s Csoport célja, hogy a következő időszakban a magyar piac mellett a közép-kelet-európai régióban is a mostanihoz hasonló raktárfejlesztési megbízásokat nyerjen el és ezzel fenntartsa a logisztikai ingatlanfejlesztési üzletágának tartós bővülését.

A beruházás keretében egy megközelítőleg 25 ezer négyzetméter összterületű, a legkorszerűbb megoldásokkal felszerelt és magas energiahatékonyságú, modern Posta-központot hoznak létre 8,3 hektáros területen, Ecser Nyugati Ipari parkjában. A Magyar Posta új bázisának létrehozására szóló megbízás magába foglalja az egyedi igényeknek megfelelő teljeskörű tervezési, engedélyezési, kivitelezési és finanszírozási feladatokat. A csomaglogisztikai központot a tervek szerint 2025 végén vagy 2026 elején adhatják át.

Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója elmondta, a Magyar Posta mostani megrendelése kulcsfontosságú a cégcsoport számára, ami az idei második negyedévben jelentette be, hogy elindul saját logisztikai ingatlanfejlesztési üzletága, amely a szóban forgó fejlesztésnek köszönhetően a korábban tervezettnél hamarabb növekvő pályára állhat. A Waberer’s folyamatban lévő raktárfejlesztései is referenciaként szolgálthatnak a jövőben, csakúgy, mint az ország egyik legnagyobb vállalatának, a Magyar Postának építendő csomaglogisztikai központ.

A Waberer’s célja az új üzletággal, hogy saját raktárlogisztikai infrastruktúrájának bővítése mellett a cégcsoporton kívüli, egyedi igényeknek megfelelő logisztikai központokat is fejlesszen, és azokat bérleti- vagy adásvételi konstrukcióban hasznosítsa. A piaci alapú ingatlanfejlesztés során hasznosul a Waberer’s logisztikai szolgáltatóként szerzett több évtizedes tudása és tapasztalata. Ezáltal a cégcsoport immáron fejlesztőként is jelentős szereplővé válhat a régió logisztikai ingatlanpiacán, valamint egyedülálló modellként, az ingatlanfejlesztési (build-to-suit) és logisztikai szolgáltatások kombinációjával tovább erősíti pozícióját a szektorban.

A Waberer’s Csoport Európa meghatározó, saját flottával rendelkező közúti logisztikai vállalata és Magyarország piacvezető komplex logisztikai szolgáltatója. A Csoport a gépjárművekhez, fuvarozáshoz kapcsolódó biztosítások területén is meghatározó pozícióval rendelkezik a magyar piacon. A Waberer’s 2800 tehergépjárműből álló modern flottát üzemeltet, és közel 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál. A 75 éves tapasztalattal rendelkező vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, melyek a BUX és BUMIX indexekben is szerepelnek. A Waberer’s Csoport társadalmi felelősségvállalásának részeként támogat szakmai alapítványokat, egészségügyi, kulturális és sportszervezeteket, valamint elkötelezett ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. A Csoport tagja a Waberer’s International Nyrt., a WSZL Kft., a Gránit Biztosító, a vasúti logisztikával foglalkozó PSP Csoport, a lengyel Link S.p. z o.o. és a szerb MD International is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek