Ahogy irodai környezetben védeni tudjuk a környezetet

iho   ·   2019.07.23. 03:19

(x)

Talán azonban még nem késő lassítani vagy éppen változtatni a negatív folyamaton. Eredményeket pedig csakis közösen tudunk elérni, ha a mindennapjai során mindenki megpróbál tenni egy keveset az ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében.

Mivel az időnk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, ezért hasznos lehet megvizsgálni azt is, hogy irodai környezetben milyen módon tudunk kevesebb kárt tenni a környezetünkben.

Használjuk megfontoltan az elektromos áramot és a nyomtatót is

Amennyire csak lehet, igyekezzünk spórolni az elektromos árammal. Például a teljesen üres helyiségekben, ahol épp nem tartózkodik senki, nyugodtan kapcsoljuk le a villanyt. Ha mi hagyjuk el utolsóként az irodát, akkor is győződjünk meg arról, hogy a nem szükséges elektromos készülékeket kikapcsoltuk.

Ugyanezen elvet követve bánjunk okosan a közös nyomtatóval. Sajnos mind a mai napig rengeteg felesleges papír termelődik azáltal, hogy minden apróságot kinyomtatunk. Gondolkodjunk másképp, és a „print” gomb megnyomása előtt fontoljuk meg, hogy az adott dokumentum tényleg csak nyomtatott formában használható-e.

Még egy hasznos tipp lehet, hogy a már nem használt papírok hátoldalát alkalmazhatjuk jegyzetelésre is.

Gyűjtsük szelektíven a hulladékot

Mielőtt bármit a szemeteskosárba dobunk, előtte nézzük meg, hogy van-e lehetőség az adott dolgot másféle módon felhasználni. Ezzel a fajta gondolkodással csökkenthetjük a felesleges pazarlást.

A szemetet gyűjtsük szelektív módon, és a munkatársainkat is buzdítsuk ugyanerre. Ezáltal lehetőséget biztosítunk annak az előremutató folyamatnak, hogy a hulladék egy része ismét hasznosítható legyen.

Tegyük le a voksunkat a hosszú használatra gyártott eszközök mellett

Amennyiben van lehetőségünk az üveg vagy a műanyag palackok és poharak közül választani, akkor döntsünk az üveg mellett, mert ez időtállóbb megoldás lesz. Ennek mentén célszerű törekednünk arra, hogy minél inkább leredukáljuk a műanyagok felhasználását.

Egyébként ez a fajta tudatosság nem igényel komolyabb erőfeszítést, mindössze némi tudatosságot, illetve a helyes döntések meghozatalát. Hogyha jó példával járunk el a munkatársak előtt, akkor idővel azt fogjuk tapasztalni, hogy szép lassan ők is csatlakozni fognak hozzánk.

A folyamat eredményeként pedig az egész szervezetben meghonosodhat a környezettudatos gondolkodás.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.