Akár vehetnénk is wifis kocsiba jegyet

iho   ·   2013.04.12. 15:03

Működhetne, akár már nyáron is a célzott helyfoglalás a MÁV-Startnál, válaszolta kérdésünkre Juhász László, a Data-Press Kft. ügyvezető igazgatója. Az Indóház áprilisi számában megjelent interjúban leírtakat megerősítve hozzátette: a helyfoglaló rendszer szoftverének fejlesztéséhez mind a technikai, mind pedig a szellemi kapacitása megvan a cégnek, ha most beérkezne a megrendelés a MÁV-Starttól, a nyári menetrend életbe lépésekor akár már lehetne is ablak mellé, akár négyes, asztalkás helyre, wifis kocsiba is kérni a helyjegyet az IC-kbe. A Data-Press Kft. rugalmasan kezeli a felmerülő igényeket: a rendszer bevezetése óta többek közt a kerékpárszállítással is bővült a kínálat.

Jelenleg ilyesmire nem képes a Start rendszere, így arra sincs lehetőség, hogy vezetéknélküli internettel már felszerelt vagonba kérje az utas a jegyét.

A célzott helyfoglalás be nem vezetésének egyik oka a kocsiállag szűkössége lehet: egy véletlen meghibásodás miatt kisorozott kocsi helyére nem biztos, hogy ugyanazt a típust tudják adni, ezzel az ülőhelyek számát, elrendezését sem tudják garantálni.

Foglalhatunk-e majd valaha például asztalkás, wifis, ablakos helyre?<br />(fotó: Tevan Imre)

Kapcsolódó hírek