Áll a Rhätische Bahn

iho.hu   ·   2018.10.28. 15:14
rhb-ho-400

Heves esőzések, hószakadás és fakidőlések miatt ezen a vasárnapon nem közlekednek a vonatok a svájci RhB fővonalának egy jelentős szakaszán. Thusis és St. Moritz között még pótlóbuszokkal sem tudják a vonatokat helyettesíteni, üzemzárásig biztosan zárva lesz a vonal. A vágányzár a Churból Tiranóba közlekedő Bernina Express vonatokat is érinti, amelyek emiatt egyáltalán nem közlekednek.

Pft-s menet a Landwasser viadukton 10 óra 41 perckor (forrás: rhb.ch)

A lezárt szakaszon található a híres filisuri Landwasser viadukt is, amit a mai napon a webkamerán nem érdemes sűrűn felkeresni, legfeljebb pályafenntartási szerelvények közlekedhetnek rajta. A méteres nyomtávú RhB vonalai Svájc délkeleti szegletében, nagyon szép helyeken találhatók. Legdélebbi vonalszakasza átnyúlik a határon túlra az olaszországi Tiranóig, nyugati irányban pedig Disentisig ér el, innen már a Matternhorn-Gotthard-Bahn vonalán lehet továbbutazni Brig és Zermatt felé.

Az RhB vonalhálózata (forrás: rhb.ch)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek