Alstom: a vártnál jobb üzleti eredmény

iho/vasút   ·   2012.11.08. 12:35

Az új budapesti metrószerelvények gyártója, a francia Alstom SA az elemzői konszenzusnál nagyobb mértékben tudta növelni profitját.

Az egyebek mellett nagy sebességű vonatairól és erőművi berendezéseiről is ismert francia gépipari vállalat üzleti évének szeptember 30-án végződött első felében 12 százalékkal, 703 millió euróra növelte üzemi nyereségét az egy évvel korábbihoz képest – írja a Napi Gazdaság nyomán a hvg.online. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 689 milliót jósoltak. Az árbevétel négy százalékkal, 9,75 milliárd euróra nőtt, a megrendelésállomány majdnem ötödével, 12,1 milliárd euróra bővült.

A piac élénkülése és a költségcsökkentések együtt lehetővé tették, hogy az üzemiprofit-ráta 7,2 százalékra bővüljön a 2011. április−szeptemberi 6,7 százalékról. Patrick Kron vezérigazgató szerint az üzleti év egészében növelni akarják értékesítéseiket és nyereségrátájukat. A vállalat várakozásai szerint a 2015 márciusáig hátralévő üzleti években rendre öt százalékkal bővülhet a forgalom, hála elsősorban a feltörekvő piacokról érkező bőséges megrendeléseknek, illetve az ezekben az országokban végrehajtott beruházásoknak. Az Alstom kitart azon terve mellett is, hogy az előző üzleti évben elért 7,1 százalékról fokozatosan nyolc százalékra emelik a profitrátát.

Kapcsolódó hírek