Amerikai cirkáló érkezett a Fekete-tengerre

iho   ·   2014.03.13. 10:32
f711cim

Traian Basescu azt mondta, nem titkolják, hogy engedélyezték a francia fregatt fekete-tengeri állomásozását, ahogy azt sem, hogy március 17. és 21. között légtérellenőrző NATO-repülőgépek érkeznek Romániába a Nyitott Égbolt program keretein belül. Románia, Bulgária és az Egyesült Államok szerdán közös hadgyakorlatot kezdett a Fekete-tengeren. Egy USS Truxtun romboló, három román hajó és egy bolgár fregatt vesz részt ezeken a gyakorlatokon.

Az oroszok azt a hírt terjesztették el, hogy az amerikai hajó azért érkezett ide, mert egyre feszültebb a helyzet a Krím-félszigeten. Az USA ezt cáfolta, mondván, a Fekete-tenger nyugati részén zajló hadgyakorlatokat jóval korábban eltervezték. A USS Truxtun (NATO-terminológiában a DDG–103-as) az amerikai haditengerészet Arleigh Burke-i osztályába tartozó rombolója. Egy tüzérségi rakétákkal és torpedókkal felszerelt gyors hadihajóról van szó, amely ha kell, megsemmisíti az ellenséges tengeralattjárókat, de a magukat megvédeni nem képes hajókat is ki tudja menekíteni az ellenséges területről.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek