Amikor az olvasó segít

Jermann Kálmán   ·   2016.04.16. 08:15
00kicsi

Az olcsó donorokból, házilag előállított GYSEV 20-33 Bp és 84-36 Bbd kocsikon a zöld alap miatt egyszerűen nem voltak láthatók a sárga betűs és szimbólumos vizesmatricák. Így kínos kompromisszumként címkenyomtatóval készült, átlátszó alapon fehér karaktereket tartalmazó feliratok kerültek rájuk. Erre írta kedves olvasónk, Kata: „kend át sárga filctollal a fehér feliratokat. A zöld háttéren nem látszik a sárga filc, de a fehér felirat besárgul.”

Ilyen volt... (a szerző felvételei)

Nosza, essünk neki sárga lakkfilccel! Nem, ez nem jó: teljesen takar, minden eltűnik alóla, a kiemelni kívánt felirat legelőször. Mi van még itthon, ami ilyesmi árnyalatú? Hát közönséges sorkiemelő. És igen, ez a megoldás: mivel vékonyan fed, a fehérből tényleg sárgás lesz, alatta a zöld pedig zöld marad. Pár perc alatt kész a sajátos színű felirat-feljavítás – de szerencsére egyfelől a GYSEV-nél a csík és a szövegek, piktogramok egyébként is eltérő sárgával készülnek, másfelől a mosástól klasszul kopnak (van olyan fotó, ahol már fehérnek tűnnek a szövegek).

...ilyen lett!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek