Amikor felpofoz a télapó: gázgyár Tatabányáról, terepasztalra

iho/vasút   ·   2020.02.29. 08:00
quabla_gazgyar0

És ezt a „semmiséget” elkészítették Tatabányán. Börcs László a szokásos QuaBLA-hírlevélben számol be róla.

 

Csak a gázgyár esett rám, 4. fejezet: Keg Zrt. magántankere

„Kétezernégyben jelentettük meg a társaság első magánkocsiját, majd két évre rá adtuk ki, ugyan azt a modellt, csak már quablamodell felirattal kiegészítve, hiszen a cég elhelyezte a kocsi tartálytestének sarkára feliratunkat.

(fotó: QuaBLA-archív)

A részvénytársaság második járműve eredetileg a VTG-hez köthető, majd az egyedi feliratozás után már a KEG flottáját erősítette. Jelen modellünk feliratai hasonlóak, ám de tipográfiailag eltérnek az első kiadásban megjelentetett fehér magánkocsi elemeitől, ezért új feliratokat használtunk a tamponálás alkalmával.

  • Katalógusszám: 32156, pályaszám: 33 80 791 2163-2, korszak: V.”

Címünknél, leadünknél a KFT zenekar Gázgyár című dalának sorait használtuk. Ha már Börcs László gázgyáresésről írt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.