András újra fővizsgás!

iho/vasút   ·   2016.03.24. 08:45
andras_debrecen0

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) megbízásából a debreceni székhelyű Energoszerviz Kft. végezte el a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút MÁV 492. sorozatú András gőzmozdonyának fővizsgálatát. A tizenkét fős szerelőcsapat a mozdonyt először darabokra szerelte, majd minden szükséges nagyjavítást elvégzett a kazánon és a gépezeten, ami ahhoz szükséges, hogy András a következő öt évben újra megbízhatóan teljesíthessen szolgálatot.

Jakab László felvétele még januárban, a gőzös Debrecenbe érkezésekor készült

A debreceni cég 1993-as alakulása óta foglalkozik fő tevékenységei mellett gőzmozdony kazánok javításával, ha kell hegesztéssel vagy akár szegecseléssel is. Náluk újult meg korábban a Szalajka-völgyiek üdvöskéje, Szilvi kazánja is. A mostani az első olyan munkájuk, ahol nem csak a kazán, hanem a komplett mozdony felújítását elvállalták. A főbb munkák két hónap alatt elkészültek el, jelenleg a GYSEV műhelyében a festés, a burkolat, mozdonysátor és víztartályok visszaszerelése folyik. A gőzpróba és vonali próba április közepén várható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek