Angliában terjeszkedik a Hitachi

iho   ·   2014.03.20. 19:00
hit3cim

A Hitachinak 2500 dolgozója van, és tervei szerint 2016 végére számuk eléri majd a négyezret, a globális vasút forgalma pedig eléri az 1,6 milliárd fontot. A cég tavaly mintegy 1,2 milliárd fontot ruházott be egy új generációs intercity legyártásába, az összeszerelő üzemet a Durham megyei Newton Aycliffebe helyezik, ahol mintegy 750 ember fog dolgozni 2016-tól. A nagyobb alkatrészeket továbbra is Japánban gyártják.

Alistair Dormer, aki a Hitachi európai igazgatói posztját foglalja el áprilistól, azt mondta: a cégnek mind a japán, mind a brit piac fontos, az Anglia észak-keleti részén lévő most épülő üzem szolgálja majd ki az európai megrendelőket.

A Hitachi évek óta ellátja a nemzetközi piacot, és megvan a képessége arra, hogy megfeleljen az egyre növekvő globális vasúti piac követelményeinek. A japán cég egyike azon vállalatoknak, amelyek versengenek azért, hogy kidolgozzák az új forgalomirányítási rendszert a brit vasúttársaságnak, a Network Railnek. A Hitachi a világ egyik legnagyobb vállalata, amelynek mintegy 3 millió 236 ezer alkalmazottja van.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek