Arccal a vasút felé a 70. Kormányülésen

iho   ·   2016.11.17. 16:27

Két rövid kérdésre két rövid választ adott Lázár János kancelláriaminiszter a 70. Kormányinfón. A Budapest–Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről érdeklődő újságírónak a november 20-án, vasárnap megtartandó magyar-szerb közös kormányülést javasolta, szóba kerül majd a téma. A kormany.hu tájékoztatása szerint a vegyesvállalat létrejötte és a kínai Eximbankkal elkezdődött tárgyalások után a tervek szerint márciusban írják majd ki a magyar szakaszra a fővállalkozói pályázatot, és ha a hiteltárgyalások lezárulnak, júniusban köthetnek szerződést a fővállalkozóval.

Lázár János kijelentette: mindenképp meg kell épülnie a repülőtéri gyorsvasútnak, a 100a vonalat egy 29 kilométeres új pálya megépítésével elterelnék, a Nyugatiból húszperces követéssel, mindössze szintén húsz perc alatt érhetnek Ferihegy 2-re a szerelvények.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek