Árpád útra kelt

iho/vasút   ·   2014.12.13. 08:45
arpad_indul0

Utolsó, hetedik, de talán idei legfontosabb, és valószínűleg legemlékezetesebb útjára indult ma reggel a Keleti pályaudvarról az Árpád gyorsmotorvonat: 1934. december 15-én közlekedtek először menetrendszerűen, Budapest és Bécs között, a 278 kilométeres távolságot egy győri megállással 2 óra 57 perc alatt tették meg, így messze megelőzték korukat és joggal nevezhetőek a mai EuroCity vonatok előfutárának.

Kicsit mintha „álmos” lenne... A képre kattintva galéria nyílik!

Erre az első menetre emlékezik ma a MÁV Nosztalgia Kft. a bécsi kirándulással. De nemcsak az Árpád ment ma Bécsbe, hanem az Advent Expressz is. És ha már mindkét vonat oda tartott, akkor egy kicsit versenyeztek is: Ferencváros és Budaörs között volt a nagy futam ma reggel, és lesz visszafelé is, ekkor Hegyeshalom és Kimle között futnak egymás mellett a vonatok.

Albert Dániel felvételei a születésnapos gyorsmotorvonatról még szunyókálás közben készültek a Keleti pályaudvaron. Galériánkban pedig az MTI képeit nézhetik meg az indulásról.

Bécsből a vonatok délután 5 óra 5 perckor indulnak, Győrbe este 7 óra 3 percre futnak be. Azaz körülbelül hat-negyed héttől érdemes Hegyeshalomban és utána „szpottingolni”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek