Át az óceánon – egy Ju-52-essel

iho/repülés   ·   2012.04.24. 15:12
nyito

A nevezetes eseményre, mely az Egyesült Államok egyik legismertebb és a világ legnagyobb légitalálkozója, a Rimowa szponzorálta, nagymamakorú Ju-52-ese, azaz helyesebben a HB-HOY lajstromjelű CASA 352A-3 repülőgépe fogja majd átrepülni az Atlanti-óceánt, hogy július 23-29-e között a rendezvény sztárja legyen.

A Rinowa büszkesége <br>(fotó: khs.at)

A második világháború előtt elterjedt szállítógéptípus eme példánya a 2012-re meghirdetett Rimowa Ju 52-túra keretein belül keresi fel az Egyesült Államokat. Jim DiMatteo, az EAA elnökhelyettese szerint nincs még egy olyan hely a világon, ahol nagyobb örömmel fogadnák a hárommotoros gépet, mint az Oskoshban összegyűlt pilóták és rajongók tömege. Bár az eredeti híradás szerint egy 1939-es, a németországi Dessauban készült, a Ju-Air üzemeltetésében lévő Ju-52-es (a cégnél három repülőképes, egykor a Svájci Légierő színeiben repült Ju 52/3m g4e dolgozik) érkezik majd meg, de a Rimowa weblapján látható rövidfilm már a HB-HOY-t ábrázolja – csakúgy, mint a Rimowa festésű gépről készült fényképek.

A gépet szponzoráló, családi vállalkozásként működő (Dieter Morszeck, a cég vezetője a cégalapító unokája) Rimowa április 19-én jelentette be, hogy első észak-amerikai túrájára indul az ikonikus repülőgép. Ennek során több amerikai és kanadai nagyvárost is érintenek, és Oskosh is részese lesz a nagy kirándulásnak.

Kapcsolódó hírek