Átadták a 86-os egyik felújított szakaszát

iho/közút   ·   2012.08.16. 12:13

Ünnepélyesen átadták az autósoknak a 86-os főút Zalalövő és Rédics közötti felújított szakaszát – adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült 25+2 kilométeres útszakasz átadási ceremóniáján részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

„Nemcsak arról van szó, hogy újraaszfaltozunk egy utat vagy megerősítjük a burkolatát, hanem javítjuk a környékbeli településen élők életminőségét, még ha csak egy járdaszigettel, padkarendezéssel, vagy a buszövezetek kialakításával is” – mondta Völner Pál az átadási ceremónián.

A 86-os Magyarország egyik legleterheltebb útja, így a felújításnak köszönhetően Zala megye mellett országosan is jelentősen javulnak a közúti közlekedés feltételei. A Zalalövő és Rédics közötti 25 km-es, valamint Zalalövő és a megyehatár közötti 2 km-es szakasz korszerűsítése eredményeképpen egyúttal megkönnyebbülhetnek az út mentén, illetve közelében élők is, hiszen az utat a jelentős tranzitforgalom az elmúlt években lényegében teljesen tönkretette.

Emiatt megerősítették a felújított útszakasz burkolatának teherbírását 11,5 tonnás tengelysúly terhelésre. Emellett a munkálatok részeként felújítottak hét hidat, kialakítottak három új csomópontot és forgalomcsillapító szigeteket, valamint egy új autóbusz-fordulót is építettek.

A kivitelezési munkákat a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes COLAS Konzorcium végezte, amelynek vezetője a Colas Út Zrt., tagja pedig a Colas Alterra Zrt. A kivitelezés szerződéses összege nettó 3 457 922 456 Ft volt.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (Közop) részeként valósult meg.

Kapcsolódó hírek