Átadták a 10-es főút új nyomvonalát

MTI/iho   ·   2016.06.10. 16:15
00kicsi

A közúti fejlesztések – amelyek összesen hétmilliárd forintba kerültek – során 5,3 kilométer utat építettek, hat műtárgyat alakítottak ki, újítottak fel, és kiváltottak két szintbeli vasúti-közúti kereszteződést. Mindezekkel együtt – és a munkák késése ellenére – a 2011-hez, a felújítás előtti utolsó teljes menetrendi évhez viszonyítva az utasforgalom ötven, az eladott jegyek száma huszonöt százalékkal nőtt a Budapest–Esztergom vonalon.

Az új óbudai felüljárót is birtokba vehették az autósok. A képre kattintva fotógaléria nyílik (fotók: MTI/Kovács Attila)

Az átadóünnepségen Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára megemlítette, hogy a munkák folytatódnak, az esztergomi vasútvonal villamosítását már a nyáron, júliusban elkezdik, és 2017-ben bővülhetnek a költségvetés közlekedésre fordítható forrásai is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek