Átadták a Cseh Vasutak új karbantartó bázisát

iho   ·   2018.01.18. 16:15
regionova_javitobazis0

A csehországi Rakovníkban átadott, kétállásos csarnok felújítása 57 millió koronába került, maga az átépítés tíz hónapig tartott. A létesítmény eredetileg is vasúti járművek karbantartására épült, eleinte gőzösöket javítottak itt, de a modern vasúti időkben a műhely adottságai már nem feleltek meg a követelményeknek. A korszerű munkakörnyezetben egyszerre akár négy 814 sorozatú motorvonatot lehet átvizsgálni, a csoportemelő, a híddaru és még számos, a karbantartást segítő berendezés a műhely természetes velejárója. Az épület hasznos területe 1016 négyzetméter, a raktáraké, szociális létesítményeké és a kisebb műhelyeké pedig 207.

Kívülről így néz ki a csarnok

A Prágától nyugatra fekvő Rakovníkban elsősorban a prágai és az Ústí nad Labem-i régióban közlekedő Regionovák javítására koncentrálnak, de dízelmozdonyok napivizsgáját és személykocsik karbantartását is elvégezhetik a szakemberek. Jelenleg a karbantartó bázis „beüzemelése” zajlik, majd a főpróbát követően, áprilistól kezdődik a rendes munkamenet.

Belülről is rendben van

A Cseh Vasutak Regionováiról az iho korábbi írásából tudhatnak meg többet.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek