Átépítés, bővítés Röszkén

iho   ·   2013.02.08. 08:30

Közel félmilliárd forint uniós támogatással kezdődtek meg a Röszke–Horgos autópálya-határátkelőhely bővítési munkái: a magyar átkelőt két-két sávval bővítik a be-, illetve a kilépő oldalon – írja a Délmagyar.hu.

– Az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős időszaki torlódások elkerülése, a csúcsidőszakokban a megnövekedett forgalom várakozásmentessé tétele érdekében a NAV a röszkei közúti határátkelőhely kapacitásának bővítésére nyújtott be javaslatot. A pályázat a hazai hatóságok és az Európai Bizottság támogatását is elnyerte: a bővítési munkák elkezdődtek, és várhatóan június közepére, a vendégmunkások megérkezésére érnek véget – tájékoztatta a lapot Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy.

A sávbővítések miatt áttelepítik a személygépkocsi- vizsgáló épületet, a vizsgálatra kijelölt gépjárművek részére parkolókat alakítanak ki. Az autópályáról jelenleg egy buszsáv csatlakozik le, amely csak a vizsgálati hely előtt bővül két sávra. A torlódás csökkentésére a buszsávokat az autópálya csatlakozási pontjáig két sávra bővítik.

A munkát a NAV munkatársai felügyelik, és mindent elkövetnek, hogy az építkezés alatt torlódás ne alakuljon ki. A rendőrség az esetleges torlódásokról a police.hu-n tájékoztatja az utazókat. A munkálatok alatt érdemes Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Az utasokat egy helyen, a kilépő oldalon érinti jelentős változás: az áfa-visszaigénylések mostantól nem a jelenlegi helyen, a kilépő utasforgalom vámfülkéjében kezdeményezhetők, hanem a Szerbia irányában 150 méterrel távolabb található kőépületben.

Kapcsolódó hírek