ATW: az év légitársasága a Southwest Airlines

iho   ·   2014.12.25. 12:15
cim2

(fotók: Southwest)

A patinás szaklap, az Air Transport World szokásos év végi díjazottjainak egyike az amerikai légitársaság, amely a szerkesztők ítélete szerint a szolgáltatások változatlan magas szintje mellett kiemelkedően jó pénzügyi eredményeivel is kiérdemli a rangos elismerést. A Dallas-központú légitársaság negyvenegy egymást követő évben(!) volt képes profitábilis maradni.

A legutóbbi fontos fejlemény a cég történetében egy sikeres fúzió volt: az AirTran Airways beolvadása egyben azt jelenti, hogy a belföldi hálózatát és forgalmát tekintve legnagyobb amerikai légitársaság kilép a nemzetközi porondra is, és megkezdi külföldi járathálózata kiépítését, egyelőre és elsőre a karibi térségbe és Mexikóba.

A Southwest a világ egyik legrégibb és mindenképp legnagyobb diszkonttársasága. Napi 3400 járatot üzemeltet, kizárólag Boeing 737-esekből álló flottával: a gépek száma több mint 550, a gépek átlagos kihasználtsága napi hat járat, az utasok száma évi 100 millió körüli. 2014-ben új arculattal jelentkezett a cég, és gépei nagy részén már bevezette a wi-fi szolgáltatást.

A szaklap más kategóriákban is kihirdette győzteseit: a legjobb piaci eredményeket produkáló cég az Air Astana, a legjobb regionális légitársaság az Ethiopian, az év eco-légitársasága a Lufthansa, az év reptere pedig a Heathrow, az új 2-es terminállal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek