Autóbusz ütközött kamionnal – Frissítve!

MTI   ·   2011.09.20. 18:35
Hirtelen fékezést követően tért át a szemközti sávba annak a román kamionnak a pótkocsija, amely egy autóbusznak csapódott kedd délután Mikepércs közelében közölte a rendőrség.

Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a Debreceni Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Debrecen felől Mikepércs irányába közlekedő kamion forgalmi okok miatt hirtelen fékezett, s áttért a menetiránya szerinti bal oldalra.  

A szerelvénybe ezt követően ütközött a szemből szabályosan közlekedő menetrend szerinti autóbusz, amelybe egy másik teherautó és egy személyautó is belerohant hátulról.   

A balesetben 28-an sérültek meg, közülük 9-en súlyosan.

A sérültek közül 23 embert a Debreceni Kenézy Kórházba szállítottak, ellátásukra több szabadnapos orvos is munkába állt mondta a kórház szóvivője az MTI-nek.

Szentgyörgyi János ismertetése szerint napközben is volt két baleset Debrecenben, azokról a helyszínekről hat sérültet vittek kórházba. Nem sokkal utána történt a tömegkarambol Mikepércsnél, ahonnan mentőhelikopterrel és rohamkocsikkal több hullámban szállították be hozzájuk a sérülteket.   

A mai ügyeletnek különösen sok munkája van, ezért több szabadnapos orvost is behívtak a műtétekhez mondta, megjegyezve, hogy volt olyan kollégájuk is, aki a rádióban hallott a balesetről és önként indult el szabadnapján dolgozni.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.