Autóbuszjavító és -karbantartó központot hozott létre Székesfehérváron a Homm Kft.

MTI/iho   ·   2020.09.08. 16:30
hommkft

A legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalat első regionális központja 550 millió forintból épült meg, harminc új munkahelyet teremtve.

Az avatóünnepségen Homm Károly társtulajdonos elmondta: az ezer négyzetméteres, zöldmezős fejlesztés a társaság eddigi legnagyobb beruházása, amelyhez az önerő mellett banki finanszírozást is igénybe vettek. Azért választották Székesfehérvárt, mert erős gazdasági centrum és a dolgozószállítás szempontjából kiemelten fontos régióközpont. A városban három céggel állnak szerződéses kapcsolatban, közülük a Denso a legnagyobb megrendelő. A dolgozók jelentős részét az agglomerációból, nyolcvan–száz kilométeres körzetből szállítják partnereikhez. A járványhelyzet miatt kialakult gazdasági helyzetben a Homm egyetlen dolgozójától sem vált meg.

Az új csarnok a megújuló energiára épül, hiszen hőszivattyús hűtése és fűtése van, emellett a mosóberendezés által használt víz kilencven százalékát újrahasznosítja. A szervizcsarnokban autóbuszjavító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere megemlítette, hogy Budapest után Székesfehérváron van a legtöbb ingázó munkavállaló, számszerűsítve mintegy 32 ezer, és az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat segítik az olyan megbízható cégek, mint a Homm.

A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott Homm Kft. 330 autóbusszal, valamint 540 fős csapattal végzi feladatait nap mint nap. A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2018-ban 5,1 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 315 millió forintos nyereséget realizált.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek