Az államfő és a Tango-riasztás

MTI   ·   2015.12.08. 17:16

A balti államok légtérvédelmét ellátó magyar pilóták szolgálatának sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2019-ben visszavárják őket Litvániába, újabb négyhónapos szolgálatra - mondta Áder János köztársasági elnök, miután kedden délután a Siauliai Légi Bázison találkozott a litván államfővel és a magyar pilótákkal.

A NATO balti légtérrendészeti missziója keretében a Magyar Honvédség négy JAS-39 Gripen vadászgépe és a német légierő négy Eurofighter vadászgépe látja el szeptembertől négy hónapon keresztül Észtország, Lettország és Litvánia légtérvédelmét.

Az Áder János vezette magyar delegáció kedden rövid látogatásra érkezett Litvániába a Magyar Légierő An-26-os szállítógépével. A Siauliai bázison Dalia Grybauskaite litván államfővel közösen megtekintették a magyar Gripenek gyakorló, úgynevezett "Tango" riasztását: a riasztást követő néhány percen belül a levegőbe emelkedett két vadászgép.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek