Az autósok miatt lettek biztonságosabbak a veszélyes bringás kereszteződések

iho   ·   2014.07.11. 13:45
margithidcim

2008-ban készült egy olyan lista, amely ezeket a helyeket tartalmazza, és a hat év alatt gyakorlatilag semmilyen változás nem történt. A legújabb ilyen „halálos kereszteződés”-listát itt olvashatják.

(Fotó: Földes András)

Köztük első helyen szerepel a Margit-híd, ahol a sáv lejtése okozta gyorsulás után, hirtelen az autók között találja magát a bringás. A következő a blogíró által csak „terminátorkereszteződésnek” nevezett Kőbányai út-Horog utca, ahol egyszerre van zöld lámpájuk az autósoknak és a kerékpárosoknak.

(Fotó: Földes András)

A Mexikói-Mogyoródi út kereszteződésében a bicikliút a Mogyoródi út járdáján vezet, és keresztezi minden kanyarodó autós, lámpa viszont egy sincs, de bogáncs annál több.

(Fotó: Földes András)

Meglepetésünkre épp a Városligetben van egy nagyon veszélyes kereszteződés, ahol a biciklistát három helyről üthetik el. Ugyanis a Stefánia útról a Városliget felé tartó kerékpárutat gyors egymásutánban két kereszteződésen is átvezetik.

(Fotó: Földes András)

Szép számmal vannak olyan úttalálkozások is, amelyekben semmi nem történt 2008 óta, de vannak kivételek is. Például a Budai kerékpárút – Újlaki rakpart, a Görzenálnál. Ahol járdaszigetet alakítottak ki középen, a bicikliútról nem kell leugratni az úttestre, mert lehajtó is készült, és az autósokat tábla figyelmezteti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek