Az Egyesült Államok feloldotta a BP szerződési tilalmát

Bánhidi Emese   ·   2014.03.14. 13:35
telegrapf1cim

A tilalom feloldása után a cég beleegyezett, hogy egy sor biztonsági, működési és megfelelőségi követelményeknek eleget tegyen. Ez része a megállapodásnak, amelyet kötöttek a BP-vel, és amely szerint az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) ejti a pert a British Petrol ellen.

A BP amerikai vezetője üdvözölte, hogy hosszú tárgyalás után végre sikerült egy tisztességes és ésszerű megállapodást kötniük: – A mai megállapodás lehetővé teszi, hogy Amerika legnagyobb energia befektetője újra belépjen a piacra – mondta.

Ez a lépés azt jelenti, hogy a British Petrol zöld utat kapott arra, hogy szerződéseket kössön az amerikai kormánnyal, beleértve a Mexikói-öblöt is. Decemberben a brit kormány is közbenjárt az ügyben, sőt egy bírósági beadványban túlzottnak és destabilizálónak nevezte a tilalmat. Azt mondták: brit munkahelyekre és nyugdíjakra is rossz hatással volt.

Az amerikai piac is megkönnyebbült a hír hatására. Az egyik energiapiaci szakértő azt mondta: „engedjük ki őket végre a kutyaházból, és engedjük vissza őket dolgozni.”

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek