Az első gép az új Boeing-gyárból

iho/repülés   ·   2012.04.28. 10:18
cim

Komoly népünnepéllyé vált egy újonnan készült repülőgép megjelenése a gyártócsarnok kapujában: a Boeing dél-karolinai telepe, a North Charlestonban létesített vadonatúj üzem ezzel lépett be az amerikai óriásvállalat legfontosabb bázisai közé.

(fotók: Boeing)

A Boeing 2009-ben jelentette be, hogy itt létesíti a legújabb típusa, a kompozit-építésű, egyébként tavaly ősszel forgalomba állt 787-es második gyártósorát. Ugyanabban az évben novemberben kezdték az építkezést, tavaly lett kész a csarnok.

A teljes gépeken túl a dél-karolinai gyár építi a 787-es középső és hátsó törzs-szekcióit, innen szállítják ezeket a részeket a fő gyártóközpontba, Everettbe is.

Mostantól az innen kikerülő gépek is erősítik a Boeingnek azt a törekvését, hogy a többéves csúszás után sikerüljön végre igazán felpörgetni a Dreamliner gyártását. Idén negyven gép átadását tervezik. Ez nagyon fontos pénzügyi érdeke is az amerikai cégnek: szakértői becslések szerint ezer példányt kell eladni a gépből ahhoz, hogy bejöjjenek a fejlesztési költségek. A 787-es jelenlegi rendelésállománya 843 gép.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.