Az észak-koreai légitársaság újraindítja járatát Oroszországba

iho/repülés   ·   2023.08.21. 16:00
air koryo

Az Air Koryo Phenjan és Vlagyivosztok között újítja fel a közvetlen járatot, ebben a hónapban kétszer lehet repülni a két város között.

Amíg az elmúlt másfél évben drámai mértékben csökkent az orosz repülőtereken elérhető nemzetközi légi összeköttetések száma, idén augusztusban egy nem is annyira meglepő visszatérésnek lehetünk tanúi. Észak-Korea nemzeti légitársasága, az Air Koryo ugyanis  újraindítja a közvetlen járatokat Phenjan Szunani Nemzetközi Repülőtér (FNJ) és az orosz Tengermelléki terület fővárosa, Vlagyivosztok (VVO) között. Az észak-koreai fővárost és Vlagyivosztokot a Covid–19-világjárvány előtt már összekötötték közvetlen légijáratok (képünkön az Air Koryo Tu–154-ese emelkedik el a vlagyivosztoki betonról 2018. október ötödikén), de ezek 2020-ban, Észak-Korea teljes elszigetelődésekor megszűntek.  

A hírek szerint az új légi összeköttetés mindkét irányban egyelőre kétszer jön létre, jelesül augusztus 23-án és 28-án. Az azonban még nem világos, hogy a szolgáltatást a későbbiekben milyen gyakorisággal tartják majd fenn, és az sem, hogy milyen gépekkel fogják repülni a 680 kilométeres útvonalat. Az Air Koryo szovjet gyártmányú madarakat üzemeltet, úgymint a Tupoljev Tu–134-est, a Tu–154-est és a Tu–204-est, valamint az Iljusin Il–18D, Il–62M és az Antonov An148-as repülőgépeket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek