Az Etihad újra bevásárol

iho/repülés   ·   2012.01.27. 11:37

A Seychelles-szigetek kormánya és az Egyesült Arab Emírségek 2003 óta működő nemzeti légitársasága, az Etihad Airways megállapodást kötött az Air Seychelles Ltd. 40 százalékának megvételéről – tájékoztatta a Turizmus Online-t a légitársaság magyarországi képviselője.

Az Etihad Airways 20 millió dollárt fektet be, míg a seychelles-i kormány ugyanekkora tőkeinjekcióval járul hozzá az ügylethez. Ezen felül az Etihad 25 millió dolláros részvényesi kölcsönt nyújt hálózatfejlesztésre és a működési tőkére. Joel Morgan, a Seychelles-szigetek belügyminisztere szerint a befektetés a fenntartható, hosszú távú fejlődést és az erősebb nemzetközi jelenlétet biztosíthatja az Air Seychelles számára.

A tegnapi megállapodás során elhangzottakból kiderül, hogy az Air Seychelles egy erős légitársasággal kötött stratégiai együttműködés nélkül nehézségekkel szembesült volna. Morgan elmondta: a légi közlekedési ágazatra nehezedő nyomás miatt a kis légitársaságok különösen sérülékenyek a világgazdaság bizonytalanságaira, illetve az olajár ingadozására.

„Ebben a helyzetben a konszolidáció a lehető legjobb megoldás az Air Seychelles számára” – mondta. James Hogan, az Etihad Airways vezérigazgatója a befektetéstől a légitársaság kiemelten fontos szabadidős, indiai-óceáni és afrikai működésének kiterjesztését várja, benne a Seychelles-szigetekkel, mely az utóbbi években igen meggyőző vendégforgalmi adatokat mutathat fel. Az Air Seychelles pedig Abu-Dzabin keresztül kulcsfontosságú európai piacokon – Németország, Franciaország, Olaszország és az Egyesült Királyság – jelenhet meg erőteljesebben az Etihad révén.

Kapcsolódó hírek