Az Év Vállalata lett a Figyelőnél a Knorr-Bremse Budapest

iho/vasút   ·   2019.11.15. 15:00
400px_knorrbremse_savosandras

A Figyelő Top200 szakmai zsűrije 2019-ben a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nek (Knorr-Bremse Budapest) ítélte oda az Év Vállalata Díjat. A piacvezető Knorr-Bremse cégcsoport tagjaként vasúti fékrendszereket gyártó és fejlesztő cég ezernyolcszáz főt, köztük négyszáz mérnököt foglalkoztat, akik világszínvonalú és több országot átfogó innovációs projektekben vesznek részt. A Budapesten gyártott vasúti fékrendszereket világszerte alkalmazzák vasúti járműveken: ezek állítják meg az ázsiai és európai szuperexpresszeket, számos nagyváros (például Melbourne, Párizs és Budapest) metrószerelvényeit és villamosait, a budapesti 3-as metrót és a CAF villamosokat, valamint a hazai Stadler Flirt és KISS motorvonatokat is. A budapesti telephely gyártástechnológiában is újító.

A vállalat több mint húsz éve töretlenül fejlődik. Árbevétele az elmúlt évben meghaladta a százmilliárd forintot. A növekedésben fontos szerepet játszott a 2016-ban történt 5,3 milliárdos beruházás, amelynek köszönhetően a budapesti vállalat a cégcsoport, egyben a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó és fejlesztő központjává vált. 2017 óta a Knorr-Bremse Budapestnél működik az ország egyik meghatározó szakképző központja, a Knorr-Bremse Tanműhely, ahol évente hatvan diák sajátít el hiányszakmákat. A Figyelő szakmai zsűrijét ezek győzték meg arról, hogy az idén a Knorr-Bremse Budapestnek ítélje az Év Vállalatának járó kitüntetést.

A Knorr-Bremse Budapest lett az Év Vállalata a Figyelőnél 2019-ben (fotó: Knorr-Bremse)

Sávos András, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója az elismerés kapcsán elmondta: „A Knorr-Bremse munkatársai és menedzsmentje magas hozzáadott értékű tevékenységet végez. A mostani díjjal egy olyan vállalatra irányul a figyelem, amely sokat tett a hazai mérnöktudományok nemzetközi elismertetéséért, a magyar gazdaság fejlődéséért és a helyi közösségekért. Örülök és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a teljesítményt a magyar üzleti élet szereplői és döntéshozói is elismerik.”

A Knorr-Bremse Budapest remekül példázza a német–magyar gazdasági, műszaki, kereskedelmi kapcsolatokat és a technológiai hagyományt. A vállalatnál német és magyar szakemberek együtt hoznak létre a globális piacon mértékadó termékeket, megoldásokat és ezzel jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság versenyképességének növeléséhez. A vállalatnál stabilitás, biztonság, növekedés és innováció együtt vannak jelen.

A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjárműfékrendszer-gyártójaként 2018-ban hatmilliárd eurót meghaladó árbevételt ért el. A vállalatcsoport harminc országban huszonhétezer munkatársat foglalkoztat, akik fék- és fedélzeti rendszerek fejlesztésével, gyártásával és szervizelésével foglalkoznak. Több mint száztíz évnyi tapasztalattal rendelkező technológiai vezetőként a vállalatcsoport termékein keresztül jelentős mértékben hozzájárul a közúti és a vasúti közlekedés biztonságának növeléséhez. Nap mint nap világszerte több mint egy milliárd ember helyezi bizalmát a Knorr-Bremse által gyártott rendszerekbe. A vállalat két magyarországi egységében a legfejlettebb technológiát használják. Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél 1850 munkavállaló, köztük négyszáz mérnök foglalkozik a high-tech vasúti fékrendszerek előállításával a tervezéstől kezdve a gyártásig.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek