Az interneten vásárolt menetjegy öt éve

iho   ·   2013.09.07. 08:00
00

Az első magyar online alkalmazás kitüntető címével büszkélkedő Elvirán 2008-ban nyílt lehetőség először a menetjegyek megvásárlására. Az induláskor belföldi menetjegyeket, hely- és pótjegyeket lehetett vásárolni, nemzetközi jegyekre 2010-ben terjesztették ki a rendszert. A fizetéskor kapott kóddal negyvenkét vasútállomáson összesen hatvan jegykiadó automatából, vagy akár otthon is ki lehet nyomtatni a jegyeket. Sőt, manapság gyors- vagy intercity-vonatokon akár digitálisan, laptopon vagy okostelefonon is bemutathatjuk a jegyvizsgálónak a jegy QR-kódját.

Mosoly először: jegykiadó automata interneten vásárolt jegyekhez<br>(a képek forrása: MÁV-Start Zrt.)

Újabb változás, hogy 2012 májusától a mobiltelefon egyenlegének terhére is meg lehet vásárolni a menetjegyet. Az internetes vásárlás legújabb előnye, hogy az otthoni nyomtatást vagy az elektronikus bemutatást választók három százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá jegyükhöz. A MÁV-Start elektronikus menetjegy-rendszere a „Vedd a neten!” program keretében kidolgozott minősítési eljáráson jól vizsgázott, és az auditáláson megkapta a tanúsítványt.

Mosoly másodszor: a Nyugati pályaudvar új automatái

Az internetes jegyvásárlás egyre népszerűbb: évről évre 35-40 százalékkal több a belföldi vásárlás, a nemzetközi értékesítések pedig megduplázódtak. A 2013-as (eddigi) csúcs nagypénteken, március 29-én volt, ezen a napon 4855-en vásároltak internetes jegyet, ehhez az utasszámhoz a rendszer indulásakor közel egy hónap, huszonnyolc nap kellett. Az ötödik évfordulón a MÁV-Start játékot indít, amelynek feltételeiről a honlapjukon találnak információt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek