Az ÖBB leállította a hegyeshalmi átmenetet

iho   ·   2015.09.10. 13:58
674jeti

Az ÖBB vasúttársaság intézkedése miatt a MÁVINFORM tájékoztatása szerint a következők szerint közlekednek a vonatok:

Budapest-Keleti és Hegyeshalom állomások között minden vonat közlekedik, viszont a nemzetközi vonatok a menetrendtől eltérően nem mennek át az országhatáron. Jelenleg átszállással sincs vasúti összeköttetés Ausztriával a hegyeshalmi állomáson át.

A railjet, a euronight és a eurocity vonatok helyett közlekedő járatokat Budapest és Hegyeshalom között  felármentesen vehetik igénybe az utasok további intézkedésig. Az EC142/EC143-as számú Hortobágy EuroCity, EC344/EC345 számú Avala eurocity vonatokra a felármentesség Kőbánya-Kispest és Hegyeshalom állomások között érvényes. A felármentesség nem érvényes a Budapest-Keleti-Szombathely/Sopron között közlekedő járatokon és az EC148/EC149 számú Lehár eurocity vonatokon.

A MÁV-Start Zrt. további intézkedésig értékhatár nélkül lehetővé teszi a fel nem használt nemzetközi menetjegyek azonnali visszatérítését, azok számára, akik  lemondanak nemzetközi utazásukról. A menetjegyek visszatérítése során a vasúttársaság kezelési költséget nem számít fel, a menetjegyek értékét forintban fizeti ki. Bővebb információ a visszatérítésről elérhető ide kattintva.

A 68-as railjet csütörtök délután Traxxszal és a Hortobágy EC szerelvényével

Korábban írtuk:

A Magyarországról érkező vonatok túlterheltsége miatt az ÖBB csütörtök kora délután leállította az átmenő Railjet és Euregio forgalmat. Az ingázókat Bruck an der Leitha és Neusiedl am See-től buszokkal szállítják.

Jegelte a jetit az ÖBB<br>(fotók: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek