Az ötvenedik A320 a Wizznek Toulouse-ból

iho   ·   2014.06.11. 13:13
cim

A légitársaság kizárólag Airbus típusú repülőgépeket üzemeltet, az új géppel együtt flottája összesen 52 darab A320-asból áll. (A különbség abból adódik, hogy az első néhány gépét a társaság nem a gyártótól, hanem a lízingbe adó cégtől vette át.)

A Wizz Air 2013 áprilisában az első kelet-európai légitársaságok között volt, amelyek üzemanyag-takarékos szárnyvéggel, Sharklettel felszerelt A320 típusú repülőgépet állítottak forgalomba.

3.	Ünnepélyes átvétel: Christopher Buckley (értékesítésért felelős ügyvezető alelnök, Airbus); Karolina Heisinger (légiutas-kísérő, Wizz Air); Diederik Pen (üzemeltetési igazgató, Wizz Air); Naoki Sato (elnök, Jackson Square Aviation)

A HA-LYE lajstromjelű, 180 üléses gép a Napi Gazdaság információi szerint a hatósági munkákat követően Rigában, majd a romániai Craiovában teljesít majd szolgálatot.

Noha az Airbus és a Wizz Air közötti megállapodások értéke nem nyilvános, de iparági szakértőink szerint ezzel 2,2 milliárd eurót is meghaladta az az összeg, amit a Wizz Air az európai konszernnél hagyott a gépek vételáraként.

Felszállás, irány Budapest, aztán Riga és Craiova

Az A320-asok listaára jelenleg 85 millió euró normál konfigurációban, ám a konkrét vételár egyéni megállapodások függvénye, hangsúlyozza a portál. A most átvett gépet a Jackson Square Aviation nevű cég finanszírozta a Wizz Airnek, a San Francisco-i cég ezzel beállt azon finanszírozok sorába, amelyek lízingkonstrukciót biztosítanak a közép-európai diszkont légitársaságnak.

Idén a Wizz Air még öt repülőgépet vesz át, majd a következő évben kilencet – mondta Diederick Pen, a légitársaság üzemeltetésért felelős vezérigazgató-helyettese.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek