Az új Wizz-bázis a régi célreptéren: London Luton

iho   ·   2017.02.16. 10:15
luton_wizz_cim

Egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel nyitja meg 28. bázisát idén június 18-án a London Luton repülőtéren a légitársaság, ez a légikikötő egyébként több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a nyitással a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban. A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol már ma is a második legnagyobb légitársaságként működik, és a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli.

A bázis indítása befektetést jelent a repülőtérbe és a régióba egyaránt, 36 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A Wizz Air működése egyúttal a helyi gazdaságot is erősíti, további munkahelyeket támogatva a légiiparban, a közlekedésben, a vendéglátó és a turisztikai szektorban.

A három új útvonal az új bázisról: Tel-Aviv, Pristina, és a grúziai Kutaiszi. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a társaság legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd Suceavára hetente ötször, Konstancába hetente négyszer, míg Jászvásárra (Iasi) naponta indulnak majd járatok.

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a Wizz több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít London Lutoni járatain, ezzel éves szinten 13 százalékos növekedést érve el.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Wizz Air első járata Lutonról indult Katowicébe 2004 májusában. Mára a WIZZ egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével.

2016-ban a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított alacsony viteldíjas egyesült királyságbeli járatain, éves szinten 30 százalékos növekedést érve el és közel 5000 helyi munkahelyet támogatva a kapcsolódó iparágakban. 2017 februárjában a Wizz Air 35 milliomodik utasát köszöntheti egyesült királyságbeli járatain a légitársaság indulása óta.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a közleményben jelezte: a bejelentés ismételten hangsúlyozza a cég elköteleződését az Egyesült Királyság iránt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek