Az utak többsége járható Vas és Zala megyében

MTI   ·   2013.02.15. 08:18

Már csak öt olyan alsóbbrendű útszakasz maradt péntek reggelre Vas megyében, amely az előző napok hófúvásai miatt járhatatlan. Minden főút járható, de vannak jégbordás, havas utak, ahol fokozott óvatosságra van szükség – tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. szóvivője a távirati irodát.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint Vas megyében a főutak túlnyomó része jól járható, de még most is több helyen vannak jégbordás, havas útszakaszok, főleg a megye északi és keleti részén, Szombathely és Sárvár térségében.

Hozzáfűzte: a mellékutakon egyelőre még téliesebbek az útviszonyok, de folyamatosan dolgoznak a hófúvások nyomainak eltüntetésén, a lezárt szakaszok felszabadításán.

Vas megyében még járhatatlan a 8-as út és Jánosháza, a Celldömölk és Mesteri, a Tokorcs és Kemenesmihályfa, a Csénye és Bögöt közötti útszakasz, valamint a 8459-es út Nemeskocsnál.

Zalában éjszaka megindulhatott a forgalom a 75-ös út két napja lezárt 27 kilométeres szakaszán és több kisebb forgalmú mellékúton, de öt útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni. Zárva van a 7-es főút és Galambok, valamint a főút és Nagyrécse közötti út, a 7337-es út Ukk és Gógánfa között, továbbá nem járható a Galambok–Zalakomár közötti összekötőút, valamint a 75111-es út Sármellék közelében.

A szóvivő hozzátette: csütörtök óta sokat javultak a közlekedési viszonyok a megyében, de pénteken is számítani kell télies útviszonyokra.

Kapcsolódó hírek