Bajban a 204-es gőzös, a napokban születik diagnózis Istvántelken

Vörös Attila   ·   2017.09.06. 12:40
80bw_204

A legutóbbi hétvége nagyon erős volt a járműbarátoknak, három izgalmas programból is választhattak. Elmehettek a ráckevei HÉV-re tehervonatot fotózni, elzarándokolhattak Polgárra Ikarustalálkozó-jubilálni és részt vehettek a MÁV Nosztalgia Kft. szolnoki útján – esetleg kívülről követhették a vonatok útját. Ez utóbbi programról kérdeztük meg Schvéd Norbertet, a Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatóját.

– Sikeresnek ítéli az utat? Van valamilyen fontosabb levonható tanulság?

– Az utat nagyon sikeresnek ítéltük, olyannyira, hogy jövőre is tervezünk menni. Maga a gőzös út, a Reptár és a Járműjavító egyben szerintem nagyon jól kiegészítik egymást.

Hogy szuperáltak a gőzösök? A 204-es sajnos megadta magát a hazaúton. Neki milyen természetű a problémája, és mikor lesz újra bevethető?

– A 242-es nagyon jól teljesített, sajnos a 204-es Albertirsán szolgáltatképtelen lett, mivel a jobboldali tolattyúrúd vezető hüvelye egy helyen kiolvadt. Szerdán kerül a mozdony Istvántelekre, és szétszedik. Reményeink szerint nincs nagy probléma és hamar talpra tud állni. Hó végén a 130 éves HÉV-es évforduló kapcsán a ráckevei vonalon menne két napot, és erre már sokat készültünk, nem szeretnénk lemondani.

A 204-es sérült alkatrészei (fotó: Schvéd Norbert)

Hány utas utazott a szerelvényeken? A 204-es vonatának utasaival mi lett, illetve kapnak valamilyen kompenzációt?

– Az első vonat teltházas volt, nagyjából 196 utas volt rajta. A második is majdnem tele lett (viszonylag későn hirdettük meg, mivel az első betelt és még sokan szerettek volna jönni), 140 körül lehettek a 178 férőhelyre. Az utasokat menetrendszerinti vonattal juttatták el kollégáim a Nyugatiba, a jegyet mi fizettük. Az utasoknak pedig kompenzációként 50 százalékos visszatérítést, vagy hasonló áru útjainkra ingyen jegyet ajánlottunk/ajánlunk – ezt mindenkivel egyénileg intézik a kollégáim a héten.

* *

Fotós kollégánk magánembereknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek