interjú

Nagyvasút Vasút

Macron álma a francia Deutschlandticket

iho/vasút   ·   2023.09.08. 13:30

A francia elnök egy interjúban fejtette ki, hogy pártolja a németországi bérletkonstrukcióhoz hasonló rendszer létrehozását Franciaországban. A végrehajtás módjáról azonban nem osztott meg részleteket.

Vasút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Szexi vasút kell!

Tevan Imre   ·   2020.07.03. 13:10

A RegioJet első fiumei fürdősvonatán sok cseh és szlovák újságíró mellett – a magánvasút magyar partnerének, a CRS-nek a jóvoltából – két magyar újságíró is ott lehetett. Az iho interjút is készíthetett Radim Jančurával, a RegioJet minden nagyvállalkozói allűrtől mentes, lazán és közvetlenül viselkedő főnökével, tulajdonosával. A visszaúton az indexes kollégával együtt tehettük föl kérdéseinket: Tenczer Gábor nagy sörbarát, így azt firtatta, hogy lehet, hogy ilyen olcsón, akár egy euró alatti áron adják üvegjét.

Zöldút Kerékpár

Nem alibimegoldásokra van szükség

iho   ·   2018.02.02. 08:45

Harmadik helyen áll Magyarország a rendszeres kerékpárhasználat tekintetében Dánia és Hollandia után, miközben az infrastruktúránk és a közbiztonságunk lényegesen elmarad az említett országokétól. Halász Áronnal, a Magyar Kerékpárosklub elnök-helyettesével megoldásokról, ok okozati összefüggésekről, kerékpáros attitűdről, fejlesztési stratégiákról beszélgettünk.

Vasút

23 óra 58 perc

Vörös Attila   ·   2017.04.19. 18:45
Nagyívű gőzösös tervek, újdonságok az Isonzó expressznél és a további különvonatokban. Interjú Schvéd Norberttel, a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatójával.
Vasút Nagyvasút

CRS: mindent, amit más nem

Vörös Attila   ·   2017.03.05. 18:45
Rögös volt a sín a mostanában menesztett CRS vonata alatt, de már beindult a különvonatos biznisz – interjú a cég ügyvezetőjével, Szigeti Andrással.