Bécsi reptér vasúttal, a magyar minisztérium oldalán

iho/repülés   ·   2012.05.07. 12:33

Vasúton a bécsi reptérre – kétóránkénti vonatindulással, kedvezményes kiegészítő buszjeggyel, akár négy óra alatt – erre hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján a MÁV-Start közleménye. A szöveg szerint napi kilenc vonatpár biztosítja a közvetlen eljutást a magyar és az osztrák főváros között, az állomásokról pedig félóránként induló buszokkal, csökkentett áron lehet a reptérig utazni. A vonatjegy továbbá kedvezményes múzeumbelépő vásárlására is lehetőséget ad.

A Flughafen Wien-Schwechat (VIE) Bécs és egyben a régió legnagyobb utasforgalmú nemzetközi repülőtere. Innen számos olyan célállomás közvetlenül elérhető, amelyre Magyarországról jelenleg nem indítanak járatot a légitársaságok – folytatódik a közlemény, amely más előnyöket is felsorol: elkerülhetők a parkolási költségek, és útközben nyugodtan lehet pihenni vagy akár dolgozni.

A reptéri eljutáshoz nemcsak a kényelem biztosított, hanem a MÁV-START Zrt. által kiállított, Bécsbe szóló nemzetközi vasúti menetjegy felmutatásával az utasok egyedi kedvezményben is részesülnek a Postbus repülőtéri járatain – olvasható a minisztérium oldalán.

A MÁV-Start Zrt. által kiállított bécsi vonatjegy további előnye, hogy a vasúti jegy felmutatásával az utasoknak lehetőségük van az Albertina múzeumban megrendezett Gustav Klimt-kiállításra kedvezményes belépőt vásárolni – hangzik a bécsi reptérre való vonatos eljutás előnyeit taglaló közlemény.

Kapcsolódó hírek