Bécsnek jól jött a Malév eltűnése

MTI   ·   2012.08.22. 11:56

Jelentős bevételnövekedés eredményeként felfelé módosította idei profitjára vonatkozó előrejelzését a bécsi repülőteret üzemeltető társaság.

A Flughafen Wien bejelentése szerint az idén várhatóan meghaladja a 60 millió eurót az adózott eredmény a korábban várt 55 millió helyett, és ez elsősorban a költségtakarékosságnak és a bevételek növekedésének köszönhető.

Már az év első felében is meghaladta a profit a várakozásokat: az adózott eredmény 14,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és 49,5 millió eurót tett ki. Az árbevétel 4,7 százalékkal 293 millió euróra, az ebitda-eredmény 11 százalékkal 109 millió euróra, a működési eredmény 4 százalékkal 68 millió euróra emelkedett.

Mindezt persze már az év eleji Malév-csőd után is látható volt – olvasható a pivatbankar.hu weboldalon. Már a tavasz végén kétszer annyian indultak  a bécsi reptérre, mint korábban, ami arra utalt, hogy Bécs átveszi Budapest korábbi gyűjtő szerepét. A bécsi repülőtér mostani bevételnövekedése pedig jól bizonyítja, hogy az utasforgalom jelentős része az osztrák fővárosba került át.

Kapcsolódó hírek