Belgiumban terjeszkedik az Europorte

iho/vasút   ·   2012.04.06. 12:45

A Csalagutat üzemeltető Eurotunnel áruszállítással foglalkozó leányvállalata, az Europorte megkapta a hatósági engedélyeket a Belgiumban való közlekedéshez – írja a European Railway Review.

A piacra lépés első sikereként az Europorte hetente hat kővonatot továbbít a belgiumi Lessines és a franciaországi Amiens között. A társaság ma már Franciaországban és Nagy-Britanniában is a harmadik a vasúti áruszállítók sorában, terveik azonban ennél is ambiciózusabbak.

A Vossloh 3178 kilowatt teljesítményű, Euro4000-es típusából hat mozdonyt vásárolt 2010-ben a szárnyait bontogató Europorte<br>(fotó: Hörcher Dániel)

„Európa vasúti teherszállításának jelentős szereplőjévé szeretne válni az Europorte. A belga hatóságok által kiadott engedély révén tovább terjeszkedhetünk Belgiumban” – mondta François Coart, a cég fejlesztési igazgatója.

Az Eurotunnel egyetlen áruszállító feladata a Csalagút autószállító vonatainak vontatása volt korábban. Az Europorte megalapítása óta azonban dinamikusan fejlődik a mozdonypark, 23 korszerű villanymozdonyt és 34 Vossloh dízelgépet vásároltak.

Kapcsolódó hírek