Benéztünk a Közlekedési Múzeum leendő kiállítására

Vörös Attila   ·   2021.01.17. 19:55
14976_E3VA2742_210114_

Olyan lesz, mint az Ikeában: egy meghatározott folyosón kell majd végigmenni a kiállított járművek között.

Ez főleg azért lesz jó, hogy a látogatókat nehogy baleset érje a dízelcsarnok leselkedő szintkülönbségeinél, sínjeinél, aknáinál. Viszont edukációs célja is van: lehet valaki azt gondolja, mindent tud már a Bobóról, így esetleg kihagyná a derék tolatómozdonyokat. Ne tegye!

A várhatóan májusban megnyíló ideiglenes kiállításra a héten érkeztek meg az első járművek. A nagyvasúti mozdonyokat, egy személykocsit és az Árpád motorkocsit is a Vasúttörténeti Parkból hozták el. Hozzájuk csatlakozik majd a későbbiekben néhány gumikerekes gép is, autóbuszok mellett a Ford T-modellre is számíthatunk. A kiállítást a következő hetekben, egy-két hónapban fogják látogathatóvá összeállítani, a vendégek érkezését ezek után már csak a járványhelyzet befolyásolja.

A Közlekedési Múzeum jóvoltából megnézhettük a csarnokban kiállított eszközöket. Nézzék meg a galériánkban!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Közlekedési fotópályázat amatőr fotósoknak

iho   ·   2022.07.24. 15:15

A Közlekedéstudományi Egyesület meghirdeti 2022-es fotópályázatát a közlekedési szakterület képi megjelenítésének erősítésére. Digitális fényképezőgéppel, és mobiltelefonnal készült képekkel is lehet nevezni. A fotópályázaton bárki részt vehet, kivéve a hivatásos fotósokat.