Bengálisirató: Debrecen is „leadta” az FVV-ket

Szabó István   ·   2014.04.30. 21:15
00kicsi

Április 30-án este hatkor menetrend szerint a debreceni 1-es vonalon elment az utolsó Bengáli. Ezzel az országban már sehol nem találkozhatunk velük a rendszeres utasforgalomban. Ez az esemény a város és a DKV vezetőit is hidegen hagyta, hisz most mindenki a május 1-jei stadionavatóra készül. Egy pici ünnepség sem volt az öreg járműcsalád leállása tiszteletére. Az utolsó utat a DERKE szervezte – azonban még a városi TV is érdektelenséget mutatott az utolsó járat iránt. Ezzel pedig lezárult egy több mint ötvenéves korszaka a sokak által kedvelt, de inkább csak elfogadott, eredetileg átmeneti és hiánypótlónak szánt villamosnak. A stadionavató része, hogy az 1-es vonal megállóiba már beférnek a CAF villamosok is; meghosszabbították a megállókat, így az új szerzemények veszik át a Bengálik helyét az 1-esen is.

Utolsó hivatalos útjára áll ki a 486-os a Salétrom utcai remizből<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Szabó István felvételei)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek