Betett a hőség a debreceni reptérnek

MTI/iho   ·   2024.07.12. 09:30
Airport Debrecen

A futópálya állapota megsínylette a magas hőmérsékletet, ezért ideiglenesen bezárták a repülőteret.

A csütörtök este végzett futópálya ellenőrzés során a debreceni reptér munkatársai olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. A hiba kijavítása – az időjárási körülmények függvényében – legalább egy hetet vesz igénybe. Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak annak érdekében, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utazóközönséget tájékoztathassák. A Debrecenből induló és oda érkező utasokat kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve utazási irodáknál. A hiba elhárítását haladéktalanul megkezdték, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb végezzenek a javításokkal, és újra fogadhassák az utasokat.

A probléma észlelése után már a levegőben lévő, Debrecenbe tartó járatok közül az Eindhovenből érkező Budapesten szállt le, illetve az Isztambulból Debrecenbe érkező járatot is a fővárosba irányították át.

 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek