Beváltak a testkamerák, bővül a rendszer

iho/vasút   ·   2020.01.04. 09:00
testkamera_bejott0

A MÁV-Start várhatóan 2020 első felétől folytatja a testkamerák beszerzését: az előzőhöz hasonló mértékű fejlesztést kíván megvalósítani az országszerte dolgozó kollégák javaslatai alapján.

A testkamerák bevezetése óta egyre több jegyvizsgáló használta az eszközt – továbbra is önkéntes alapon. Elmondásuk alapján, tapasztalataik nagyon pozitívak, a Mobil Kamerás Rögzítő rendszer elindítása óta az érintett vonatokon nem történt atrocitás a szolgálatot teljesítő kollégákkal szemben.

A vagyonvédelmi rendszerekre alapvetően érvényes, hogy már azok látható alkalmazása is visszatartó hatású. Ez a Mobil Kamerás Rögzítő rendszerek esetében sincs másként. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mobilkamerák használata láttán az utazók együttműködőbbé váltak, megnőtt a jegyvásárlási hajlandóság. Több alkalommal is előfordult, hogy korábban gyakran kötekedő, veréssel fenyegetőző, érvénytelen jeggyel utazó utas a kamerát látva további vita nélkül elismerte a pótdíjalkalmazás jogosságát.

Jegyvizsgálót 2018-ban százhuszonhárom esetben, 2019-ben hetven esetben ért inzultus, amiből negyvennyolc tettlegességig fajult (ütés, lökés, karmolás, rúgás), két eset ebből pedig nyolc napon túli sérüléssel járt.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek