Bézébőrbe bújt Szergej

Vörös Attila   ·   2015.04.16. 18:45
bbaa-IMG_8234__150415

„Tűzoltókat kihívjuk?” – kérdezte félig viccből, de gyanakvóan szemlélve Győrszemerén a kereszt alatt az ellenvonat egyik kalauza.

Szerdán a 9214-es számú, Győr–Celldömölk viszonylatú személyvonatot a 117 208-as Bzmot motorkocsival és egy mellékkocsival adták ki. Volt szerencsénk Pápáig a mellékben utazni, de hiába akartunk bambulni az előtérből, kilógva a lehúzható ablakon, a nézelődést valami „eléggé elrontotta.”

A 208-as Bézé úgy füstölt, mint egy rosszabb Szergej, hordta az olajat is rendesen a mellékkocsi szélvédőjére és kollégánk pólójára. Aztán a pápai egy órás pihenő alatt valami történt, onnan már szinte semmilyen károsanyag-kibocsátása nem volt a gépnek, mint egyébként a legtöbb Bézének.

Pápa után gyorsít kis füsttel a 208-as<br>(kép és videó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek