Bezzeg Szlovákiában! Ott már a vonatért sem kell fizetni!

iho   ·   2014.10.22. 19:56

A gyerekek, a tanulók, a diákok, a 26. életévüket nem betöltött nappali képzést látogató egyetemisták és a nyugdíjasok november 17-étől ingyen utazhatnak a vonatokon. A kedvezményezett csoport az adott járatok második osztályát veheti igénybe ingyenesen. A határozat a kormány pénzügyi, gazdasági és szociális csomagja keretén belül valósul meg, amely a lakosság életszínvonalának emelését célozta meg.

A Közlekedésügyi, Építési és Régiófejlesztési Minisztérium az Állami Vasúttársasággal és a RegioJettel (a Komárom–Pozsony szakaszon) egyezett meg. A kedvezmény nem vonatkozik a nemzetközi IC-, EC-vonatokra, valamint azokra a járatokra, amelyeket az egyes társaságok saját költségükön, az állam segélye nélkül működtetnek. A kormány további engedményeket kíván foganatosítani a munkába vonattal közlekedők számára, akiknek 30–50 százalékos kedvezményt ajánlana fel – írta az Új Szó.

Az elképzelést már a nyáron megszellőztettük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek