BILK 20: egyre nagyobb a terminál stratégiai jelentősége

iho   ·   2023.10.17. 18:40
00_bilk20

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli idén a Rail Cargo Terminal – BILK (RCT-BILK), a Rail Cargo Group magyarországi leányvállalata, Európa stratégiai kombináltfuvarozási fordítókorongja. Az RCT-BILK közvetlen kapcsolattal rendelkezik a kontinens legfontosabb tengeri kikötőivel és termináljaival. A társaság 2022-ben mintegy 130 ezer kombinált fuvarozású küldemény – konténer, félpótkocsi és csereszekrény – továbbításában működött közre.

A jubileum alkalmából szervezett partnertalálkozón a Rail Cargo Terminal – BILK vezérigazgatója, Czöndör Attila hangsúlyozta: „A mögöttünk álló évtizedek bizonyítják, jó úton járunk, ezért továbbra is fő célunk, hogy komplex, magas minőségű szolgáltatásainkat a vállalatcsoport tagjaival szoros együttműködésben kínáljuk, lefedve a kombinált árufuvarozási lánc teljes egészét. Törekvéseinkben a zöldtechnológiás innovációknak és a digitalizációs fejlesztéseknek meghatározó szerepük van. Korszerű eszközparkkal, fejlett infrastruktúrával rendelkezünk, továbbá folyamatosan bővítjük szolgáltatási portfóliónkat igazodva a modern kor igényeihez és ügyfeleink elvárásaihoz.”

Stratégiai szerep és széleskörű hálózat

A Rail Cargo Terminal – BILK-nek az operátor partnerek által közlekedtetett vonatokon keresztül rendszeres és közvetlen összeköttetése van Európa számos kiemelt fontosságú tengeri kikötőjével (Hamburg, Koper, Pireusz, Rijeka) és szárazföldi intermodális termináljával (Bécs, Záhony, Halkali, Enns, Neuss, Wels, Kürtös, Ploiești.

Az RCT-BILK földrajzi elhelyezkedéséből adódóan mindig is fontos része volt a Rail Cargo Group eurázsiai stratégiájának, és azáltal, hogy a COSCO SHIPPING vállalatcsoport 2019-ben a társaság részvényese lett, tovább nőtt stratégiai jelentősége.

A 22,3 hektáros terminálon hét, egyenként 750 méter hosszú és két 280 méteres rakodóvágány van. A kombinált fuvarozási küldemények mozgatását

  • két bakdaruval,
  • kilenc (hat rakott és három üres konténer mozgatására alkalmas) teleszkópgémes konténerrakodó géppel, valamint
  • két termináltraktor és
  • két termináli félpótkocsi

segítségével látja el. Az RCT-BILK mind közúti, mind vasúti oldalról 24 órás munkarendben dolgozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek