Biztbercéget vásárol a Siemens

iho   ·   2013.05.10. 12:53

Az EU bizottsága beleegyezett abba, hogy a Siemens felvásárolja az Invensys Railt. A tranzakció zárása még májusban várható. Roland Busch, a Siemens Infrastructure & Cities Szektor CEO-ja és a Siemens AG Igazgatóságának tagja a következőket mondotta ez alkalomból: „ezzel a jövő vasút-automatizálási piacának legerősebb szereplői közül egyesül kettő”. A megkötött üzlet nyereséges növekedési lehetőséget biztosít a Siemens Infrastructure & Cities Szektora számára, amely így igazi globális szereplővé válik. Egyben kihangsúlyozza a Szektornak az automatizálási know-how kiterjesztésére irányuló stratégiáját. Az Invensys Rail a Szektor Mobility and Logistics divíziójának vasút-automatizálási részlegébe tagozódik be.

Az Invensys Rail a vasúti jelző- és vezérlő berendezések egyik vezető szállítója, amely erős állásokkal és hírnévvel rendelkezik az Egyesült Királyság, az USA, Spanyolország és Ausztrália belső piacain. Általa kibővülnek a Siemens Rail Automation meglévő német, osztrák, svájci, továbbá kínai és indiai pozíciói.

A Siemens és az Invensys Rail máris nevezetes nagy projektek keretében kamatoztatják közös innovatív erejüket. Ezek egyike a 21 kilométeres londoni Crossrail alagút-projekt.  Ez az első projekt, ahol a technológia városi és nagyvasúti vonalakat kapcsol majd össze átszállás nélkül. 2018-től ezen a vonalon évente 200 millió utas fog utazni.

Kapcsolódó hírek