Biztberhiba a Nyugati és Városliget között

iho   ·   2013.07.02. 07:42

A Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonalon 15-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a reggeli és délelőtti járatok, mert Budapesten, a Nyugati pályaudvar és Városliget-elágazás között 30 percig biztosítóberendezési hiba akadályozta a vonatok közlekedését. A forgalomszervezést tovább nehezíti, hogy az említett szakaszon pályafelújítási munkák miatt csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A szakemberek a berendezések ideiglenes helyreállítását 6 óra 55 perckor befejezték,de a vonatfordulók késése miatt csak a délelőtti órákra várható menetrend szerinti közlekedés.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.